HONSHÜ DOJO NIEUWERKERKEN

 

 

Het embleem van de dojo

Het club embleem herhaalt een aantal dingen van het symbool van de school Hakkoryu, met name de kleur paars en de traditionle hoekrozassen. Op deze wijze willen we de nauwe band die we onderhouden met de hombu dojo in Japan aantonen. Tevens is de symbolische waarde van deze elementen zeer belangrijk. De kleur paars die verwijst naar het achtste licht (ultra violet), en de hoekrozassen die verwijzen naar de vier windstreken, maar ook naar de vier basis kata's (shodan, nidan, sandan, yondan) die samen leiden tot de 5de dan (godan).
 
Het opvallenste element in ons clubteken is de tekening van het Japanse spiegelvrouwtje. Dit symoliseert een belangrijke en niet te onderschatten techniek van de shodan, nl "Tekagami of handspiegel".
 
Vooral de spiegel springt hieruit als voornaamste figuratieve voorstelling van de zelfkennis die het gevecht kan beslissen. en je zwakheden en je ken je sterke punten. Wie zijn spiegelbeeld negeert ontmoet zijn eigen ik als grootste tegenstander. Kennis van eigenwaarde staat gelijk met een gezonde ki. De spiegel die met de blinde zijde naar de tegenstander is gekeerd verwijst naar de onzichtbare kracht van de ki.
(registratienummer: 50022) ~ Erkend door Hakkoryu Kyushu Dojo Leuven onder
Shihan George Mets (reg.nr 3127) ~ Erkend door de Hakkoryu Hombu Dojo (hoofddojo) in Omiya, Japan

Hakkoryu Ju-Jutsu

Het gaat hier om verdedigingstechnieken, niet om een gevechtssport.
Zelfverdediging tegen pesterijen en agressie op een niet-agressieve manier, voor iedereen van 8 tot 88 jaar.