Honshü Dojo
Op 01/09/1991 werd in Nieuwerkerken de Fuji Yama Dojo opgericht. Een school waarin Hakko Ryu Jujutsu (letterlijk 'heerschappij van het 8ste licht’) wordt aangeleerd. De jujutsuka leert hoe men op een niet-destructieve wijze een aanval kan afweren en de tegenstander onder controle kan houden door gebruik te maken van klemmen en drukpunten. In 2000 is de naam veranderd in Honshu Dojo. Aanvankelijk was de Fuji Yama Dojo (en later ook de Honshu Dojo) verbonden met Japan en werd de traditionele Hakko Ryu aangeleerd. Door een aantal beleidswijzigingen in Japan werd in 2015 beslist om over te stappen naar de Hakko Denshin Ryu Jujutsu.

In 1997 werd Hakko Denshin Ryu opgericht onder de vereniging Kokodo Renmei door Hakko Ryu Shihans van over de hele wereld. Heden wordt Hakko Denshin Ryu geleid door 2 verantwoordelijken: Soke Garcia (Europa) en Soke Lamonica (Amerika). De basisprincipes komen nog steeds overeen met de oorspronkelijke Japanse technieken met hier en daar wat verfijningen.

Hakko Denshin Ryu Jujutsu
Hakko Denshin Ryu Jujutsu is een efficiënte krijgskunst, gebaseerd op Hakko Ryu Jujutsu. Door gebruik te maken van klemmen en drukkingen leren we je eenvoudige, realistische en doeltreffende zelfverdedigingstechnieken die je in tal van situaties kan gebruiken.
Deze Japanse stijl richt zich nog steeds naar de filosofie van Ryuho Okuyama, de sticher van Hakko Ryu Jujutsu.
Binnen onze stijl kennen we geen competitie wat maakt dat iedere man en vrouw, jong en oud Hakko Denshin Ryu Jujutsu kan beoefenen.